Bucureștiul riscă o criză majoră a gunoiului.

Capitala ţării este în pragul unei crize a gunoiului menajer fără precedent. Depozitul Vidra, singurul care preia deșeurile din București și Ilfov este aproape plin, iar administratorii societăților de salubrizare cer urgent un comandament cu premierul în capul mesei. Ministrul Mediului confirmă situația și spune că Bucureștiul trebuie să colaboreze cu Ilfovul pentru a se găsi o rezolvare a problemei.

Astfel, Bucureștiul trimite zilnic pe muntele de deșeuri de la Vidra 2500 de tone de gunoi menajer. Judeţul Ilfovul, în jur de o mie. Gunoi amestecat, nereciclat. De când s-au închis Glina și Chiajna, Vidra este singurul loc unde Bucureştiul și județul Ilfov își mai pot duce gunoaiele.

În plus, problema este că acest ultim bastion al gunoaielor are peste 20 de ani, este aproape suprasaturat și se poate închide oricând.

Dan Ceaușescu, directorul unei societăți de salubrizare a declarat:

 În acest moment, Bucureștiul stă pe o bombă cu ceas. Dacă se întâmplă ceva, și din diverse motive, fie tehnice, fie de altă natură, această instalație se închide, Bucureștiul intră automat într-o criză majoră. Nu are altă variantă.

Citeste continuarea Aici

You might also like