Bragadiru, orașul cu 60.000 de locuitori care devine mlaștină la fiecare ploaie serioasă

În România anului 2021, ploile din aceste zile demonstrează că multe localități din jurul Bucureștiului au căzut pradă unor dezvoltatori imobiliari conduși doar de profit.

Și mai ales că au ajuns în mâna unor primari care nu sunt în stare să aducă infrastructura așezărilor pe care le conduc, la nivelul vremurilor prezente.

Astfel, în lipsa utilităților, oamenii trăiesc în noile zone rezidențiale mai rău ca în satele rupte de lume. Localitatea Bragadiru, un satelit al Capitalei, care devine mlaștină la fiecare ploaie serioasă, cum a fost cea de marți.

În acest context social, la 10 kilometri distanță de Capitala României se află Bragadiru, un oraș în care trăiesc neoficial 60 de mii de oameni. Un dezastru urbanistic care se repetă în aproape toate localitățile din jurul Bucureștiului.

Este un oraș satelit care s-a construit pe repede înainte, cu străzi înguste și neasfaltate, fără trotuare, utilități sau spații verzi. Un haos pe care îl plătesc, pe viață, cei care au fugit de aglomerația Capitalei.

“La fiecare ploaie, mare, mică, nu are unde să se scurgă. Pământul este argilos, aici trebuie o canalizare”,…

Citeste continuarea Aici

You might also like