Bogdan Glăvan: ”PNRR nu este un program de guvernare!”

Bogdan Glăvan este profesor universitar de economie, Director al Centrului de Economie Politică și Afaceri “Murray Rothbard” din cadrul Universității Româno-Americane (București) și l-a consiliat și pe Ludovic Orban.

De asemenea, părerea lui Bogdan Glăvan este că, în acest an, nu vom asista le vreo atât de necesară reformă politică, și nici vreun salt spre meritocrație nu avem de așteptat.

O să batem pasul pe loc

Astfel, prin formarea coaliției PSD-PNL-UDMR România a intrat în zodia unei stabilități politice care va marca evoluțiile din anul acesta. Prin „stabilitate” nu încerc să caracterizez atât trăinicia acestei coaliții, cât mai degrabă sensul măsurilor care vor fi adoptate. Acestea vor viza păstrarea status-quo-ului politic.

Însă, cu alte cuvinte, nu cred că în acest vom asista la vreo reformă sau la o schimbare cât de cât consistentă în vreo zonă delicată a politicilor publice. Nu cred că guvernul intenționează o reformă a administrației, cu toate că ţara ar avea mult de câștigat din primenirea administrației, din punerea unui accent mai mare pe meritocrație, nu pe principiul vechimii sau al asocierii…

Citeste continuarea Aici

You might also like