Bilanțul deceselor din război, este total diferit în Ucraina față de Rusia

Războiul dintre Ucraina și Rusia este departe de a se termina. Ambele țări au raportat câte decese au fost înregistrate în rândul militarilor, chiar dacă Federația Rusă a făcut acest lucru mai rar. Cu toate acestea, există diferențe majore între raportările celor două țări beligerante.

Câți militari și-au pierdut viața?

Războiul din Ucraina ține de aproape opt săptămâni și, de-a lungul timpului, atât Rusia cât și Ucraina au venit cu informații legate de bilanțul deceselor, notează BBC.

Despre acestea, presa internațională spune că ambele țări au suferit pierderi mari, însă numărul adevărat al celor care și-au pierdut viața în acest război nu poate fi verificat în mod independent.

Concret, într-o postare făcută de Facebook de către Ministerul ucrainean al Apărării, se arată că aproape 20.300 de soldaţi ruşi și-au pierdut viața în războiul început la data de 24 februarie.

De partea cealaltă, Rusia a precizat că armata ucraineană a înregistrat pierderi iremediabile și că numărul militarilor decedați se ridică la 23.367. Cu toate acestea, partea rusă nu a precizat dacă în acest număr intră militarii…

Citeste continuarea Aici

You might also like