Beneficiarii voucherelor de 250 lei, pot primii amenzi dacă nu folosesc banii corespunzător

În România, se pot primii amenzi uriașe pentru românii care nu respectă regulile impuse de Guvern. Este vorba de cei care beneficiază de vouchere sociale. Ei pot încasa sancțiuni usturătoare dacă nu vor folosi banii primiți întocmai.

Concret, guvernul a stabilit sancțiuni pentru persoanele care nu folosesc corespunzător tichetele în valoare de 250 de lei. Banii de pe carduri vor putea fi cheltuiți doar pentru alimente de bază sau hrană caldă. Dacă cei 250 lei vor fi folosiți în alt scop, românii riscă amenzi enorme.

În plus, şi unitățile care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 lei. Totodată,  dar şi firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile, spre exemplu, riscă amenzi de până la 35.700 de lei.

Trebuie spus că peste 2,5 milioane de români primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. De săptămâna trecută a început distribuirea cardurilor, cu o întârziere de peste o săptămână. Sumele de 250 de lei se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Amenzile pe care le pot primi beneficiarii…

Citeste continuarea Aici

You might also like