Belarusul avertizează UE că sancţiunile în criza migranților sunt „contraproductive” și „lipsite de speranță”

În criza migranţilor, sancţiunile Uniunii Europene împotriva Republicii belarus, decise din cauza crizei migraţiei de la frontiera cu Polonia, sunt catalogatr drept „contraproductive” şi „lipsite de speranţă”, a susţinut duminică regimul de la Minsk, informează AFP.

Această declaraţie a fost făcută de ministrul afacerilor externe belarus Vladimir Makei în timpul unei convorbiri telefonice cu şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, primul contact la nivel înalt între Bruxelles şi Minsk de la începutul crizei, pe care Occidentul o impută regimului belarus.

Astfel, mii de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, au ajuns în Belarus în speranţa de a trece apoi în Uniunea Europeană, însă au fost blocaţi la frontieră în condiţii dificile, pe o vreme tot mai rece.

În acest sens, Ministerului Afacerilor Externe belarus, Makei l-a informat pe Borrell în legătură cu „măsurile luate de Belarus pentru a reduce afluxul de migranţi din Asia, Africa şi Orientul Mijlociu”.

Cei doi au evocat de asemenea cooperarea cu organizaţiile Naţiunilor Unite care ar putea ajuta migranţii blocaţi la frontieră, a adăugat Minskul.

Într-un tweet, Borrell…

Citeste continuarea Aici

You might also like