Banca Națională a României (BNR) a informat despre noi creşterii ale creditelor la bancă

Banca Națională a României (BNR) a venit cu noi informații în ceea ce privește indicii ROBOR, iar veștile nu sunt deloc îmbucurătoare. În contextul noilor date, indicele ROBOR la trei luni a crescut din nou miercuri, 27 iulie, ajungând la nivelul de 7,71%, asta în contextul în care, cu doar o zi în urmă, indicele atingea nivelul de 7,56%.

Din punct de vedere bancar, indicele ROBOR la trei luni, cel folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a început luna iulie la nivelul de 6,47 procente.

În plus, BNR mai spune că indicele ROBOR la 6 luni a crescut și el, ajungând la 7,83%, asta în timp ce, în cursul zilei de luni, acesta ajunsese la 7,70%. De reţinut că acest indice este folosit la calculul dobânzilor la creditele ipotecare cu dobândă variabilă.

În contextul creşterilor, Banca Națională a României (BNR) a mai spus că indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 7,90%, de la 7,77%.

Prin ROBOR se calculează rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi…

Citeste continuarea Aici

You might also like