Astăzi, renumitul actor Florin Piersic, împlinește venerabila vârstă de 86 de ani

Cunoscutul actor Florin Piersic își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, actorul s-a născut pe 27 ianuarie 1936. Este cunoscut în întreaga lume ca un actor român de film, radio, televiziune, scenă și voce, care a jucat cu măiestrie, pe marile scene de la nivel național și internațional, comedie, tragedie, figuri istorice, haiduci.

Florin Piersic: O viață de film

Părinții săi erau din Bucovina. Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana, apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3. Florin Piersic a fost descoperit de către actrița și regizoarea Elena Negreanu, cea care a înțeles adevărata valoare a marelui artist.

Din punct de vedere profesional, este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București cu rol special în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni și șoareci și Orfeu în Infern, piese care au scos în evidență geniul, naturalețea și prospețimea actorului. Are…

Citeste continuarea Aici

You might also like