Armată rusă ar fi transferat, de la începutul războiului și până în prezent, mii de ucraineni în Rusia, prin “lagăre de filtrare”

Se lansează acuzații dure la adresa Rusiei, în legătură cu modul în care războiul din Ucraina a evoluat.

În prezent, apar detalii din ce în ce mai șocante despre modul în care trupele ruse transferă ”forțat” mii de ucraineni.

Anunțul a fost făcut de ambasadorul american la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter. Potrivit oficialului, armată rusă ar fi transferat, de la începutul războiului și până în prezent, mii de ucraineni în Rusia, prin “lagăre de filtrare”, scrie AFP.

În plus, precizările din SUA vin în contextul în care până acum, Kievul spunea că este vorba despre un număr de 1,2 milioane de persoane deportate de Moscova în Rusia. La fel ca și SUA, Ucraina la rândul ei spunea că există  o serie de “lagăre de filtrare” ruse în acest sens.

Oficialul american precizează că cetățenii ucraineni care au fost evacuați nici măcar nu știau care este destinația lor finală.

Astfel, „Statele Unite estimează că forţele ruse au transferat cel puţin câteva mii de ucraineni prin aceste ‘lagăre de filtrare’ şi au evacuat cel puţin alte câteva mii în Rusia sau în…

Citeste continuarea Aici

You might also like