Anul 2022 este anul în care francezii îşi vor alege președintele

Anul 2022 este momentul în care francezii vor afla cine le este noul președinte. Potrivit unui sondaj de opinie, lupta este extrem de strânsă.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța este programat pentru 10 aprilie 2022 iar printre favoriți se află Emmanuel Macron, Marine Le Pen, Valérie Pécresse și Eric Zemmour.

Astfel, cursa prezidențială este deja lansată, cu aproape toți candidații la linia de start. Începând de astăzi, luni 3 ianuarie, „Les Echos” și Classic Radio vor publica în fiecare zi un sondaj OpinionWay – Kéa Partners care măsoară intențiile de vot pentru alegerile prezidenţiale înainte de primul tur, programat pentru 10 aprilie 2022.

Aproximativ 500 de persoane vor fi chestionate în fiecare zi de OpinionWay, iar rezultatele vor lua în considerare ultimele trei zile, cu un total de 1.500 de persoane zilnic.

Primul val al acestui barometru nu înregistrează o schimbare majoră în raportul de forțe față de sfârșitul anului trecut. Creditat cu 26% din voturi, Emmanuel Macron este încă în mare parte în frunte în primul tur, cu 10 puncte avans față de Valérie Pécresse (16%) și Marine Le Pen (16%). La…

Citeste continuarea Aici

You might also like