Antonio Guterres: Omenirea se îndreaptă „cu ochii închişi spre o catastrofă”

În avertismentul lansat de ONU, prin vocea secretarului general al Organizației, Antonio Guterres, „Ne îndreptăm cu ochii închişi spre o catastrofă climatică”. În plus, acesta a spus că dacă omenirea va continua astfel putem să spunem adio obiectivului de +1,5 grade Celsius.

Astfel, Omenirea se îndreaptă „cu ochii închişi spre o catastrofă”, este semnalul de alarmă tras de la vărful ONU. În acest sens, secretarul general al Organizației, Antonio Guterres, a avertizat că, în ciuda unei agravări a situaţiei climatologice de pe Terra, marile economii ale lumii continuă să permită o creştere a emisiilor lor de gaze cu efect de seră.

Principalul obiectiv este de a limita creşterea temperaturii globale cu cel mult 1,5 grade Celsius, în raport cu era preindustrială, cel mai ambiţios dintre obiectivele prevăzute în Acordul de la Paris, se află „la terapie intensivă”, a adăugat Antonio Guterres într-o conferinţă dedicată dezvoltării durabile şi organizată de publicaţia The Economist la Londra, conform AFP.

În avertizările ONU, omenirea va trebui să îşi scadă cu 45% emisiile până în 2030 pentru a spera să limiteze…

Citeste continuarea Aici

You might also like