Antonio Guterres: am solicitat un armistiţiu umanitar în Ucraina cu ocazia Paştelui Ortodox

În ultimile 4 zile din Săptămâna Patimilor, Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite(ONU), a propus Guvernului de la Moscova un armistiţiu umanitar de (joi, 21 aprilie – duminică, 24 aprilie). Motivul invocat de liderul ONU: deschiderea de culoare umanitare.

Astfel, „Am cerut astăzi o pauză umanitară de patru zile în Săptămâna Patimilor, pentru a permite deschiderea unei serii de culoare umanitare în Ucraina”, a declarat Antonio Guterres, potrivit cotidianului francez le Figaro.

În contextul spuselor sale, ONU este gata să creeze culoare umanitare în Mariupol, Herson, Doneţk şi Lugansk.

În acest sens, armata rusă a anunţat, marţi după-amiază, că a deschis un culoar umanitar pentru evacuarea militarilor ucraineni blocaţi în zona industrială Azovstal din Portul Mariupol.

„Ţinând cont de situaţia catastrofală din Uzina metalurgică Azovstal, începând cu ora 14.00, forţele ruse au deschis un coridor pentru a permite ieşirea militarilor armatei ucrainene şi a combatanţilor grupurilor naţionaliste care depun voluntar armele”, a transmis Ministerul Apărării din Rusia, potrivit sursei citate.

Reamintim…

Citeste continuarea Aici

You might also like