ANM a emis o prognoza meteo pentru următoarele zile

Meteorologi anunţă că un val tropical lovește întreaga Europă, iar țara noastră nu va scăpa nici ea. Ne așteaptă temperaturi extreme în această săptămână.

Astfel, meteorologii de la ANM avertizează cu privire la valul de aer tropical care deja a făcut ravagii în Spania, dar și în Marea Britanie.

Concret, directorul ANM, Elena Mateescu, anunță că în perioada 18 iulie – 1 august, temperaturile vor fi cu mult peste cele normale acestei perioade, iar seceta se va extinde și ea.

Astfel, „Actualizarea estimărilor indică o probabilitate mare ca între 18 iulie şi 1 august, temperaturile medii să fie peste normele climatologice specifice perioadei, iar deficitul de apă din sol va face ca seceta să fie în extindere şi accentuare”, spune Elena Mateescu, directorul ANM.

Temperaturi de 40 de grade în România.

În contextul temperaturilor, meteorologul anunță că în cursul zilei de marți sunt așteptate temperaturi de până la 31 de grade. Vremea va continua să se încălzească până la finalul săptămânii, astfel încât joi sunt așteptate chiar și 38 de grade la umbră în anumite zone.

Vor fi și temperaturi de 40 de grade spre…

Citeste continuarea Aici

You might also like