Angela Merkel a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre atitudinea liderului de la Moscova în acest sens

Fostul cancelar al Germaniei este de părere că războiul declanșat în Ucraina a fost o mare greșeală din partea Rusiei și totodată o ”încălcare obiectivă” a dreptului internațional, scrie CNN.

În opinia sa, „Atacul asupra Ucrainei a fost o mare greşeală din partea Rusiei şi o încălcare obiectivă a tuturor regulilor dreptului internaţional şi a tot ceea ce ne permite să trăim împreună în pace în Europa”, a declarat Merkel într-un interviu acordat jurnalistului german Alexander Osang.

În plus, Merkel a mai adăugat că dacă fiecare țară s-ar uita la teritoriile din secolele trecute, atunci întreg globul ar fi într-un război constant, lucru inacceptabil în opinia sa.

În afirmaţiile sale, “Dacă trecem prin secole şi spunem ce bucată de teritoriu aparţine cui, atunci vom avea doar război, iar acest lucru este absolut inacceptabil”, a adăugat ea.

Adevărul despre relația dintre Vladimir Putin și Angela Merkel

În privinţa acţiunilor lui Vladimir Putin, Merkel susține că nu îşi reproşează  faptul că “nu a încercat suficient de mult” să împiedice acţiunile Rusiei în anii în care era cancelar al…

Citeste continuarea Aici

You might also like