Alocația lunară a copiilor aflați în plasament, ar putea crește de la 631 de lei, cât este în momentul de față, la 950 de lei.

În cadrul unui proiect, se prevede creşterea consistentă a unor sume de bani din alocația lunară a copiilor care s-ar putea mări semnificativ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei.

Astfel, este vorba despre alocația lunară a copiilor aflați în plasament. În contextul unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, aceasta ar putea crește de la 631 de lei, cât este în momentul de față, la 950 de lei.

În România, în prezent, alocaţia lunară de plasament este acordată fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

În acest caz, banii se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, manuale, jucării, sprijin pentru integrare…

Citeste continuarea Aici

You might also like