Alina Ștefan: 70% dintre români nu se ajung cu banii de la un salariu la altul

În prezent, cei mai mulți români nu se ajung cu salariul de la o lună la alta, iar scumpirile din ultima perioadă pun și mai mare presiune pe veniturile lor. A te împrumuta de la familie, prieteni sau chiar de la colegii de muncă pare să fie ceva de care multora le e rușine.

Astfel, „Nu ne vedem unii cu alții până nu ne plătim datoriile și nu vrem să se știe că avem probleme financiare”, spune Alina Ștefan CEO al Salarium, o platformă de plată a avansului salarial, ce a luat naștere chiar pornind de la această realitate.

În explicaţiile sale, „70% dintre români nu se ajung cu banii de la un salariu la altul, moment în care începe să crească nivelul de stres. Stresul e asociat cu zona financiară, dar noi simțim nivelul de stres crescut în plan psihologic. După care dinamica e în continuă mișcare, dacă ne împrumutăm, ne împrumutăm de la familie sau prieteni, însă avem această componentă de rușine. Nu ne vedem unii cu alții până nu ne plătim datoriile. Dacă mergem în companie și cerem, la fel, e rușine pentru că nu vrem să se știe că avem probleme financiare. Dacă ne împrumutăm de la varianta IFN sau un pay day…

Citeste continuarea Aici

You might also like