Alexandeu Rafila: distribuţia şi modul în care se administrează pastilele cu iod a fost politizată excesiv

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a venit cu un anunţ deosebit de important pentru toţi românii care au sub 40 de ani. Este o controversă uriaşă în aceste zile în România, iar oficialul a ţinut să lămurească întreaga situaţie.

Astfel, oficialul din guvern a spus că situaţia acestor pastile nu este una nouă, fiind anunţat de 45 de zile că ele vor fi distribuite, iar despre ordinul de ministru se ştia chiar din luna mai a acestui an.

La fel şi legat de vârsta de 40 de ani, este vorba despre o vârstă recomandată chiar de către prospectul medicamentului, nu inventată, în prezent.

Astfel, „S-a anunţat ca se distribuie de 45 de zile. Am avut un ordin de ministru aprobat în data de 23 iunie, care a fost în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii timp de 30 de zile anterior, deci din luna mai.

Deci e clar o chestiune care era cunoscută, mai ales că noi am dublat această măsură de ordin legislativ, cu o campanie de informare pentru populaţie, inclusiv am tot repetat până la saturaţie aş spune legat de vârsta până la 40 de ani, care se regăseşte în prospectul produsului, pentru că nu am inventat noi această…

Citeste continuarea Aici

You might also like