Al treilea jurnalist ucis anul acesta în Mexic,

Jurnalista, Lourdes Maldonado,  a fost împușcată în Tijuana, la o săptămână după ce un alt jurnalist a fost ucis, iar un al treilea a fost înjunghiat mortal cu câteva zile mai devreme.

Mai mult decât atât, în urmă cu trei ani, reportera Lourdes Maldonado López s-a ridicat într-o conferință de presă a președintelui mexican și i-a spus acestuia: „Mi-e teamă pentru viața mea”.

Astfel că, duminică, aceasta a fost împușcată în orașul Tijuana, fiind al treilea jurnalist mexican ucis în acest an. Maldonado, care a fost angajată la cea mai mare rețea tv din Mexic, Televisa, ar fi fost împușcată în mașină, în fața casei, în jurul orei 18.20, anunţă The Guardian.

„Asta nu se mai poate întâmpla!”, este mesajul de disperare postat pe Twitter de Manuel Ayala, un alt jurnalist din Tijuana și membru într-o organizație profesională.

În plus, uciderea lui Maldonado a survenit la mai puțin de o săptămână după ce un alt jurnalist local, fotograful și reporterul Margarito Martínez, a fost omorât. Martínez, în vârstă de 49 de ani, a fost împușcat mortal lunea trecută, tot în fața casei sale din Tijuana. De asemenea, …

Citeste continuarea Aici

You might also like