Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Pentru unii pensionari din România, Casa Națională de Pensii Publice a făcut noi precizări în legătură cu ajutorul financiar de 700 de lei care se acordă pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei.  De altfel, aceasta spune cum se va acorda ajutorul și cine este îndreptățit să-l primească.

Astfel,Casa Națională de Pensii Publice a făcut câteva precizări referitoare la aplicarea dispozițiilor OUG 74/2022 privind ajutorul financiar de 700 de lei care se acordă pensionarilor și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, cu venituri mai mici de 2000 de lei.

În precizările sale, Casa Naţională de Pensii Publice spune, „Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr.74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2000 de lei. Sunt avute în vedere următoarele categorii de venituri:

• pensiile din sistemul public de pensii și din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022;
• venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale…

Citeste continuarea Aici

You might also like