Ai somnul agitat? Ia-ti lenjerii de pat noi!

Valoarea unui somn bun este inestimabila. Daca experimentezi probleme in timpul zilei, daca te confrunti cu lipsa de atentie, oboseala si stari psihice proaste, e posibil ca toate sa se traga de la lipsa de somn. Este dovedit stiintific faptul ca privarea de somn provoaca o serie de dezechilibre in corp. Productivitatea este afectata si, cel mai important, abilitatea de a invata.

In timpul somnului au loc o serie de procese chimice si electrice care regenereaza celulele nervoase. Drept urmare, cunostintele acumulate in timpul zilei sunt aprofundate. Somnul joaca un rol esential in cadrul procesului de invatare. Pentru a avea o viata sanatoasa, este necesar sa ai un numar suficient de ore de somn. In cazul in care nu este posibil, trebuie cel putin sa incerci sa adormi la aceeasi ora in fiecare noapte.

Mediul inconjurator este important pentru un somn calitativ

Tot ceea ce te inconjoara te afecteaza intr-un fel sau altul. Sau se poate spune ca te inconjori de lucrurile care iti fac bine. Alegerea mobilierului, a culorii vopselei si a decoratiunilor reflecta atat gusturile celui care le achizitioneaza, cat si nivelul de energie al casei.

Un aspect esential pe care nu trebuie…

Citeste continuarea Aici

You might also like