Aeroportul din Craiova va fi modernizat cu fonduri europene. Investiția se ridică la 400 de milioane de lei

În data de 16-12-2021, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi directorul Sorin Manda, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă au semnat proiectul de modernizare a Aeroportului Craiova, în valoare de 400 de milioane de lei.

În contextul financiar, acest proiect realizat de Consiliul Judeţean Dolj, va fi finanţat din Fonduri europene prin POIM.

În opinia sa, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a subliniat că acest contract este cel mai important proiect pentru judeţul Dolj şi pentru adminstraţia publică în anul 2021.

Astfel, „Prin această investiţie, Doljul, Oltenia sunt cu adevărat aşezate pe harta Europei şi pe harta lumii. Am pornit la drum acum câţiva ani cu o viziune şi azi primim finanţare de la UE – 97 milioane euro. Extinderea şi modernizarea Aeroportului Craiova este poate cel mai îndrăzneţ şi cel mai important proiect pe care CJ şi Aeroportul îl vor implementa”, a spus Cosmin Vasile.

În planurile de modernizare a zonei, acesta a precizat că, în ultimii ani, CJ s-a orientat către proiecte mari, care aduc plusvaloare din punct de vedere economic şi care au efecte pe termen mediu şi lung, iar Aeroportul din Craiova este unul…

Citeste continuarea Aici

You might also like