Adrian Chesnoiu: „Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”

În data de 29-04.2022, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a găsit soluţia pentru a evita risipa alimentară.

În opinia sa, „Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin”, a afirmat el. La acest capitol, Chesnoiu a reiterart că România nu are de ce să se teamă de o criză alimentară, în condiţiile în care aruncă anual două miliarde de kilograme de alimente.

Concret, întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, dacă România s-ar putea teme de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu a declarat că românii trebuie să facă diferenţa între o criză alimentară la raft şi o criză a alimentelor.

Astfel, „Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare şi o spun cu responsabilitate şi am să vă ofer şi argumentele necesare. Trebuie să facem diferenţa dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, şi o criză a disponibilităţii populaţiei de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte”, a susţinut Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a precizat că, personal,…

Citeste continuarea Aici

You might also like