6 lichide esențiale pentru viața mașinii tale și cum să le verifici

Orice mașină pe combustibil clasic folosește 6 lichide esențiale care o ajută să funcționeze. Acestea joacă un rol extrem de important, așa că trebuie să le acorzi atenție și să le schimbi la intervale regulate de timp, pentru a evita defecțiunile majore. Descoperă în următoarele rânduri tot ce trebuie să știi despre ele. 

   1. Lichidul de frână

Orice mașină are nevoie de lichid de frana. Acesta este un fluid esențial fără de care mașina ta nu s-ar mai putea opri. În mod normal, frânarea ar trebui să funcționeze instantaneu, fără niciun fel de întârzieri din momentul acționării pedalei. Dacă observi că ceva este în neregulă, înseamnă că trebuie să verifici lichidul de frână. 

 

Cum îl verifici: Lichidul de frână se schimbă la intervale regulate de timp, în funcție de recomandările producătorului auto. În mod normal, ar trebui să îl înlocuiești la cel mult doi ani, pentru că își poate pierde calitățile. La cele mai multe dintre mașini, lichidul de frână se află într-un rezervor cu indicatoare de limite minime și maxime, situat în zona motorului. Pentru a-l verifica, uită-te la nivel și la culoare….

Citeste continuarea Aici

You might also like