6 idei pentru amenajarea unei grădini moderne

Stilul modern și-a pus puternic amprenta și în amenajările exterioare, devenind chiar foarte popular în rândul proprietarilor de case cu grădină. Grădina modernă respectă rigorile acestui stil de amenajare, care impune simplitate, ordine, un spațiu aerisit și renunțarea la elementele care nu au o utilitate bine definită.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre amenajarea unei grădini moderne, îți recomandăm să continui să parcurgi acest material, în care vom expune principalele idei care stau la baza acestui stil.

 

Vegetație puțină, cu rol practic

Grădinile cu o vegetație luxuriantă, care abundă de flori și arbuști, nu sunt caracteristice stilului modern, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți la vegetație. Din contră, aceasta are importanța ei, însă nu trebuie să domine peisajul, ci să-l completeze. Gardul viu are un rol decorativ dar și unul practic, pentru că delimitează anumite zone, iar în cazul de față trebuie să nu fie foarte înalt și să aibă forme geometrice bine definite. Arborii solitari și tufele izolate sunt alte elemente care se potrivesc într-o grădină modernă, sporind senzația de spațiu….

Citeste continuarea Aici

You might also like