5 soluţii pentru un consum responsabil de electricitate

Dacă acum câţiva ani era doar o recomandare pentru a diminua risipa şi a proteja mediul înconjurător, în prezent consumul responsabil de electricitate a devenit un imperativ. Costurile facturilor la energie sunt într-un trend crescător agresiv, motiv pentru care tot mai mulţi consumatori caută soluţii pentru a economisi. Iată câteva idei:

Înlocuieşte becurile vechi

Becurile vechi, în special cele cu filament, sunt mari consumatoare de energie. Din acest motiv, de câteva decenii producătorii din domeniu caută soluţii pentru a obţine o cantitate mai mare de lumină în schimbul unui consum scăzut de energie. Cele mai bune rezultate le-au obţinut cu becurile de tip LED (Light-Emitting Diode), care sunt recomandate pentru orice tip de spaţiu închis sau deschis.

Alege aparatură cu eficienţă energetică

Generaţia veche de aparatură electronică nu avea limite în privinţa consumului de energie. Dacă încă mai foloseşti acest tip de aparate, surprizele se văd în factura de electricitate. În prezent există normative la nivel european cu privire la consumul fiecărui aparat. Urmăreşte graficul acestui consum şi alege produse cu calificativul A…

Citeste continuarea Aici

You might also like