2.604 lei/MWh este preţul spot realizat de România la energia electrică

În cursul zilei de marți, 26 iulie, România a înregistrat un preț spot de 2.604 lei/MWh la energia electrică, precizează Gabriela Firea. Astfel, ministrul Familiei spune că acest preț este cel mai ridicat din Europa.

România a înregistrat un preț de 2.604 lei/MWh la energia electrică, cel mai ridicat nivel din Europa

În ziua de marți 26 iulie, ţara noastră a realizat cel mai ridicat preț mediu zilnic spot la energie electrică din Europa, spune Gabriela Firea. Ministrul Familiei și prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat (PSD) spune că prețul mediu a fost de 2.604 lei/MWh sau 528 euro/MWh, o sumă de trei ori mai mare decât cea înregistrată în Spania sau Portugalia. Suma este cu 200 de euro și peste cea din Germania.

Pe acest fond, Gabriela Firea spune că propunerea social-democraților de a reveni la reglementarea pieței energiei este o soluție potrivită după măsurile de plafonare și compensare existente la ora actuală.

În opinia sa, „Ar aduce stabilitate, o scădere rapidă a inflației, oprirea scumpirilor și implicit ar menține puterea de cumpărare. Și, cel mai important lucru, ar fi sustenabilă financiar pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like