1 august aduce noi scumpiri în România

În Romţnia prima zi din luna august 2022 aduce, cu ea, noi scumpiri a unor produse. Toți vom fi afectați de această creștere a prețurilor.

Astfel, românii care intenționează să plece în concediu după  data de 1 august, vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

În contextul acestor scumpiri, de la 1 august, prețurile la ţigări, băuturile alcoolice, băuturile cu zahăr/îndulcitori vor crește din nou în România.

Concret, în luna februarie, Asociaţia Berarii Europei i-a desemnat pe cetățenii români ca fiind unii dintre cei mai mari consumatori de bere de pe continentul european, însă aceste date s-ar putea schimba, odată cu scumpirea berii. În prezent, asociaţiile de bere estimează că preţurile ar putea creşte cu 20%, în contextul accizelor majorate şi a inflaţiei actuale, ceea ce înseamnă că un pahar de bere va costa 18 lei de la 1 august 2022, iar de la 1 ianuarie 2023, un pahar de bere va costa aproape 19 lei, odată cu creşterea TVA-ul în sectorul HoReCa.

Însă din această dată, nu doar aceste produse vor fi mai scumpe, ci și ieșirile la restaurant sau la cafenea deoarece Guvernul de la București a decis să…

Citeste continuarea Aici

You might also like