Zeci de milioane de vieți de pe continentul african vor fi afectate din cauza creșterii nivelului mării și a altor evenimente meteo

În cadrul unui raport recent al Groundswell West Africa se detaliază, modul în care zeci de milioane de vieți de pe continentul african vor fi afectate din cauza creșterii nivelului mării și a altor evenimente meteo extreme generate de schimbările climatice.

Astfel, se estimează un adevărat exod care va avea loc până în anul 2050. Peste 30 de milioane de oameni care trăiesc în vestul Africii ar putea fi nevoiți să-și părăsească casele din cauza efectelor schimbărilor climatice.

Concret, până în 2050 aproximativ 32 de milioane de oameni ar putea fi forțați să se mute dacă nu se iau măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice. Se crede că oamenii ar putea începe să fie forțați să-și abandoneze casele chiar și înainte, până în 2030, potrivit Greek Reporter.

Lipsa apei a început deja să afecteze culturile

Cu toate că, la nivel global, Africa Subsahariană contribuie cel mai puțin la emisiile de carbon, oamenii de aici sunt cei care suportă greul acestor acțiuni. Chiar dacă raportul prevede că cele mai grave consecințe vor avea loc în următorii 10 până la 30 de ani, efectele schimbărilor climatice au ajuns deja pe…

Citeste continuarea Aici

You might also like