Vizita experţilor nucleari internaţionali pare foarte greu de realizat din cauza controverselor dintre Ucraina şi Rusia

Cât mai curând, experţii nucleari ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică ar trebui să efectueze o inspecţie la centrala nucleară Zaporojie, pentru a se asigura că nu există niciun risc nuclear pentru Europa, în condiţiile în care zona din jurul centralei a fost ţinta mai multor bombardamente în ultima perioadă. Vizita experţilor internaţionali pare însă foarte greu de realizat.

În prezent, sunt tensiuni tot mai mari legate de situaţia de la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, cea mai mare de pe teritoriul Europei.

ONU nu împiedică o vizită a experţilor nucleari la Zaporojie

În ziua de luni, reprezentanţii ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) au respins acuzaţiile formulate de Federaţia Rusă, conform cărora ONU ar împiedica o vizită a experţilor nucleari la centrala respectivă.

Astfel, Stephane Dujarric, purtător de cuvânt al ONU, a explicat, la sediul instituţiei din New York, că nu se pune problema ca secretariatul ONU să amâne călătoria, notează agenţia DPA.

Astfel, „Secretariatul ONU nu are nicio autoritate să blocheze sau să anuleze” deplasarea personalului AIEA (Agenţia Internaţională pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like