Vaccinurile anti-Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea fi disponibile în noiembrie

În SUA, vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar urma să fie disponibile în prima jumătate a lunii noiembrie, susține Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase din SUA, relatează Reuters. 

În opinia sa, „Dacă totul merge bine și dacă obținem aprobarea de reglementare și recomandarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), este foarte posibil ca vaccinurile să fie disponibile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în prima săptămână sau a doua din noiembrie”, a declarat Fauci într-un interviu.

Reprezentanții Administrației americane pentru Alimente și Medicamente analizează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului său în două doze pentru copiii mai mici, iar grupul de consilieri externi urmează să se pronunțe pe 26 octombrie. De obicei, FDA urmează sfatul grupului său de experți, dar nu este obligată să facă acest lucru, mai scrie sursa citată de Mediafax.

În acest sens, Consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) vor lua în considerare recomandările privind vaccinul în cadrul unei reuniuni care va…

Citeste continuarea Aici

You might also like