Un mesaj în sticlă trimis acum 40 de ani din Irlanda a fost găsit în Rusia

Un mesaj scris probabil de un cercetător irlandez, în urmă cu 40 de ani și care a fost pus într-o sticlă ajuns în Arctica Rusă, lăsând oceanografii uimiți de traseul său „neobișnuit”, a informat luni The Irish Times, potrivit  The Moscowa Times.

 

Astfel, departamentul de științele pământului și oceanelor de la Universitatea Națională din Irlanda din Galway a declarat că a fost contactat recent de un bărbat care a spus că a ”pescuit” sticla în apropierea orașului arctic Murmansk, la aproximativ 4.000 de kilometri est de Irlanda.
În opinia sa, dr. Martin White, oceanograf NUI Galway, a declarat pentru The Irish Times că plutirea sticlei înseamnă că probabil a avut o rută mai ocolitoare decât cea a curenților oceanici principali, care sunt mai persistenți și mai direcți.
Din punct de vedere al timpului, „Probabil se împlinesc 30 sau 40 de ani de când a fost trimis”, a spus White potrivit sursei citate.
Din punct de vedere al cercetărilor, White a spus că predecesorul său Ed Monahan – care a folosit așa-numitele sticle „drifter” în anii 1970 și 80 înainte ca tehnologia prin satelit să faciliteze urmărirea…

Citeste continuarea Aici

You might also like