Un astronaut NASA s-a îmbolnăvit chiar înainte de zborul spre Stația Spațială Internațională

NASA a transmis că amână lansarea rachetei SpaceX care urma să ducă patru astronauți pe Stația Spațială Internațională, invocând o problemă medicală a unui membru al echipajului. Astfel, este prima amânare din motive medicale a unei misiuni NASA din 1990, atunci când comandantul misiunii navetei spațiale Atlantis s-a îmbolnăvit.

De asemenea, agenția spațială a descris situația drept o „problemă medicală minoră” care „nu este o urgență medicală și nu are legătură cu Covid-19”, însă aceştia au refuzat să dea mai multe amănunte privind natura problemei sau să spună ce astronaut a fost implicat.

Aşadar, lansarea, stabilită inițial pentru duminică, dar apoi amânată până miercuri din cauza condițiilor meteorologice necorespunzătoare, a fost reprogramată  dinnou pentru sâmbătă seara, a informat NASA, conform The Guardian.

În plus, ultima dată când NASA a amânat o lansare programată din cauza unei probleme medicale care implica echipajul a fost pentru un zbor al navetei spațiale Atlantis în anul 1990, când comandantul misiunii John Creighton s-a îmbolnăvit.

Aşa că, pentru moment, cei patru membri ai echipajului…

Citeste continuarea Aici

You might also like