Uleiuri esențiale pentru constipație

Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate derivate din plante. Ele sunt extrase fie prin presarea la abur, fie prin presarea la rece a plantelor.

Uleiurile esențiale au fost folosite în medicina alternativă de mii de ani, iar lumea occidentală începe în sfârșit să le acorde atenția cuvenită. Acestea pot ajuta la tratarea unei game largi de afecțiuni, inclusiv constipația.

Prin crearea unui cont doTerra puteţi accesa mult mai multe informaţii despre beneficiile uleiurilor esenţiale pentru sănătatea fizică şi mentală.

Iată, în continuare, cele mai bune 5 uleiuri esenţiale pentru constipaţie.

1. Ulei de ghimbir

Ghimbirul este folosit în mod obișnuit pentru a îmbunătăți digestia și pentru a reduce greața și, de asemenea, poate ajuta la tratarea constipației. Are efecte de stimulare digestivă care pot crește motilitatea gastrică, prevenind și tratând constipația.

Pentru a ameliora constipația cu ulei de ghimbir, amestecați 3 până la 5 picături de ulei de ghimbir cu 30 ml de ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de sâmburi de struguri. Masați amestecul pe abdomen. Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi, după cum este necesar.

2. Ulei de fenicul

Semințele de fenicul sunt un puternic stimulent digestiv care poate acționa ca un laxativ atunci când sunt ingerate, tratând eficient şi rapid constipația. Uleiul esențial de fenicul este cel mai eficient ca stimulent digestiv atunci când este amestecat cu o cantitate mică de ulei purtător și este masat pe abdomen. Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi, după cum este necesar.

3. Ulei de mentă

Uleiul esențial de mentă are proprietăți antispastice, care pot relaxa mușchii tractului digestiv, eliberând intestinele. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea constipaţiei. Un studiu din 2008 a reuşit să susțină acest lucru, constatând că uleiul de mentă a ajutat cu succes la ameliorarea constipației la unele persoane cu sindrom de colon iritabil.

Combinați 2 picături de ulei esențial de mentă cu 1 linguriță de ulei purtător încălzit, cum ar fi uleiul de cocos sau de sâmburi de struguri. Masați acest amestec pe abdomen și inhalați aroma. Masajul va crește mișcarea intestinului, iar inhalarea va ajuta la relaxarea mușchilor. Faceți acest lucru de două până la trei ori pe zi până când scăpaţi de constipație. Studiile au demonstrat că inhalarea uleiurilor poate fi la fel de eficientă ca și aplicarea lor direct pe piele.

4. Ulei de rozmarin

Uleiul esențial de rozmarin are un efect spasmolitic, ceea ce înseamnă că relaxează mușchii și suprimă spasmele musculare. La fel ca uleiul de mentă, acesta poate porni sistemul digestiv și poate face lucrurile să se miște după cum este necesar. Puteți amesteca uleiul într-o loțiune de masaj sau puteți adăuga câteva picături într-un difuzor pentru a obține toate beneficiile.

5. Ulei de lamaie

Uleiul esențial de lămâie este foarte concentrat și conține o serie de antioxidanți puternici care pot îmbunătăți digestia și pot reduce simultan inflamația. Ambii factori pot permite procesului de digestie să se desfășoare mai lin și să elimine constipația. Un studiu a descoperit chiar că utilizarea uleiului de lămâie în masajele cu aromoterapie a îmbunătățit digestia.

Amestecați uleiul de lămâie într-un ulei purtător și masați-l pe piele. De asemenea, puteți pune ulei de lămâie într-un difuzor de aer și inhalați parfumul uleiului pentru a obține rezultatele dorite. Evitați expunerea la lumina soarelui atunci când aplicați pe piele ulei esențial de lămâie.

You might also like