Ucraina denunță nereguli, violență și constrângere în cadrul referendumurilor ilegale din Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, promovate de Kremlin

Încorporarea de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene încalcă dreptul internațional. În plus, Kievul denunță nereguli, violență și constrângere în cadrul referendumurilor ilegale din Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson, promovate de Kremlin.

În ziua de vineri, președintele rus Vladimir Putin a validat aderarea provinciilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson la teritoriul Federației Ruse. Iar procesul formal de anexare va fi finalizat marțea viitoare cu aprobarea sa într-o sesiune urgentă la Duma.

Anexarea teritorială este ilegală

Acesta mişcare a preşedintelui rus este un pas unilateral și ilegal care vine după desfășurarea între 23 și 27 septembrie a unor referendumuri fără garanții democratice. Autoritățile impuse de Moscova în aceste patru provincii parțial ocupate au prezentat miercuri rezultatele votului la Kremlin, care arătau, potrivit datelor necoroborate primite de la surse independente, un sprijin pentru anexare între 87% și 99%.

În acest sens, José Antonio Perea Unceta, scriitor și profesor de Drept Internațional Public la Universitatea Complutense din Madrid, afirmă într-o convorbire telefonică…

Citeste continuarea Aici

You might also like