Traditii romanesti de Craciun. Sarbatori cu brazi de Craciun
Sarbatorit pe 25 decembrie, Craciunul romanesc este strans legat de sarbatorile pagane, unele dintre ele continua sa faca parte din sarbatoarea Craciunului din Romania de astazi. Temele pagane ale vietii si mortii se impletesc cu traditiile crestine de Craciun. Pe langa un brad artificial de Craciun, avem si alte traditii.
Porcul de Craciun… traditie
Carnea de porc este o parte importanta a Craciunului romanesc si a mancarii de Craciun. Pe 20 decembrie, ziua de Ignat cum i se spune, un porc mare, ingrasat peste an, este sacrificat pentru a oferi ingredientul de baza pentru sarbatoarea Craciunului. In timp ce satenii din mediul rural inca practica sacrificarea porcilor, pastrarea si sacrificarea animalelor domestice este imposibila pentru locuitorii orasului, dar traditia de a manca carne de porc de Craciun predomina in Romania.
Alte feluri de mancare vor insoti felul principal de carne de porc sau vor fi facute din carne de porc si puteti bea o palinca de prune romaneasca.
Un alt fel de mancare important pe masa festiva romaneasca este cozonacul, un aluat pufos care incorporeaza o varietate de ingrediente in functie de reteta si preferintele brutarului. Prajitura poate…
Citeste continuarea Aici