Tehnologia ARN mesager a fost privită cu scepticism înainte de pandemie, dar acum toată lumea își îndreaptă atenția către ea

În plan mondial, tehnologia ARN mesager a fost privită cu scepticism înainte de pandemie, dar acum toată lumea își îndreaptă atenția către ea. Este una dintre cele mai remarcabile povești de succes ale pandemiei. Aceasta este tehnologia care a livrat vaccinurile Moderna și Pfizer/BioNTech în timp record, ajutând în lupta cu Covid-19.

Dacă la Covid a funcționat, vaccinurile pe bază de ARNm pot face minuni și în cazul altor maladii!

în cadrul unei analize publicată în The Guardian, experta Hannah Devlin afirmp că vaccinurile PfizerBioNTech se bazează pe ARN mesager, molecula care instruiește celulele noastre să producă proteine ​​specifice. Prin injectarea de ARNm sintetic, celulele noastre sunt transformate în ”fabrici de vaccinuri” la cerere, pompând orice proteină pe care dorim ca sistemul nostru imunitar să învețe să o recunoască și să o distrugă.

Însă, înainte de pandemie, această tehnologie a fost privită cu scepticism. Era un concept inteligent, dar nu era garantat. Acum se speră că vaccinurile pe bază de ARN mesager ar putea fi aplicate și în abordarea altror boli, de la gripă până la malarie.

-Gripa

În luna…

Citeste continuarea Aici

You might also like