Țara care va reintroduce limba rusă ca materie obligatorie în universități

După mai bine de 50 de ani, în Republica Centrafricană  se va introduce limba rusă ca materie obligatorie în universități, după ce a fost studiată în anii 70.

În acest sens, Din următorul an universitar, limba rusă va deveni o materie obligatorie în instituțiile superioare de învățământ din Republica Centrafricană (CAR). Acest lucru a fost anunțat de ediția locală „Corbeau News” cu referire la ordinul președintelui CAR, Faustin-Archange Touadera.

În opinia preşedintelui, elevii din CAR învață deja franceză, spaniolă și chineză. Rusa ca materie obligatorie va înlocui spaniola, deoarece există puțini profesori cunoscători de această limbă în stat.

În ianuarie 2022, laMoscova, Rusia, va avea loc o întâlnire a miniștrilor Educației din Rusia și Republica Centrafricană. La aceasta, oficialii vor discuta despre trimiterea profesorilor de limba rusă în CAR.

Limba rusă a mai fost studiată în CAR pe vremea lui Jean Bedel Bokassa, care a condus statul între 1966 și 1979. În  anul 2019, limba rusă a fost reintrodusă în programul școlar a Republicii Centrafricane.

Citeste continuarea pe: Țara care va reintroduce limba rusă…

Citeste continuarea Aici

You might also like