„Suntem mândri să fim alături de România ca aliaţi NATO”, este mesajul secretarului de stat al SUA

De Ziua naţională a României, secretarul de stat american Anthony Blinken afirmă, în mesajul său, că Statele Unite sunt mândre să fie alături de România ca aliaţi NATO, să acţioneze împreună pentru a depăşi ameninţările şi provocările de azi şi de mâine, atât în regiunea Mării Negre, cât şi în alte zone.

Astfel, ”În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia Zilei Marii Uniri, aniversarea unificării ţării dumneavoastră. România şi Statele Unite au un parteneriat îndelungat, construit pe baza valorilor împărtăşite, a intereselor comune şi a conexiunilor puternice între oameni. Suntem mândri să fim alături de România ca aliaţi NATO, să acţionăm împreună pentru a depăşi ameninţările şi provocările de azi şi de mâine, atât în regiunea Mării Negre, cât şi în alte zone. Mulţumim României pentru angajamentul său ferm în apărarea păcii şi libertăţii în lume, inclusiv în Afganistan”, afirmă Blinken în mesajul său.

În cadrul mesajului, Anthony Blinken evocă vizita la Bucureşti a secretarului apărării Lloyd James Austin, în octombrie, vizita ministrului de Externe Bogdan…

Citeste continuarea Aici

You might also like