Sfaturi de îngrijire a pielii pentru utilizatorii de jacuzzi

Vi s-a întâmplat să aveţi pielea uscată după o baie liniștitoare în cada cu hidromasaj? Uneori, dezinfectanții sau apa fierbinte dintr-un jacuzzi pot afecta pielea sensibilă. Acestea pot reduce cantitatea de ulei de pe piele, ceea ce poate duce la uscare. Dar, din fericire, este o problemă ușor de rezolvat, cu aceste sfaturi simple.

Utilizați cremă hidratantă pentru spa

Există multe produse care conțin ingrediente hidratante pentru a vă ajuta pielea să păstreze umiditatea. Pentru a putea fi utilizate în cada cu hidromasaj, aceste produse trebuie să fie sigure pentru spa, ceea ce înseamnă că nu conțin ulei și nu conțin elemente care ar putea dăuna căzii cu hidromasaj sau ar putea înfunda filtrul.

Evitați alcoolul și soarele în timp ce vă aflați în cada cu hidromasaj

Atât alcoolul, cât și soarele vă pot usca pielea, mai ales dacă staţi în apă fierbinte. Cum? Ei bine, alcoolul împiedică producția de vasopresină, provocând un efect diuretic. Aceasta înseamnă că rinichii lucrează mai mult decât de obicei pentru a elimina excesul de apă din organism. Apa pe care o consumaţi ajunge direct la vezica urinară în loc să ajungă la organe, care au nevoie de hidratare. Ca urmare, pielea, care este cel mai mare organ, devine deshidratată și uscată.

Soarele este un factor de deshidratare mai evident. În orice climă, căldura soarelui reduce uleiurile naturale din piele, la fel ca apa fierbinte. Încercați să umbtiţi cada cu hidromasaj cu umbrele, copaci etc. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți pielea nu numai hidratată, ci și protejată de razele UV periculoase care vă pot deteriora pielea într-o varietate de moduri.

Faceţi un duș călduț după ce ieșiţi din cada cu hidromasaj

Deși clorul vă protejează de contaminanții și bacteriile din cada cu hidromasaj, el poate de asemenea, elimina unele dintre uleiurile de pe piele, provocând uscarea acesteia. Din acest motiv, este o idee bună să scateţi costumul de baie imediat ce ieșiţi din spa și să faceţi un duș călduț pentru a clăti clorul de pe corp.

Tamponaţi-vă pielea cu un prosop

Ori de câte ori vă uscați cu un prosop, ar trebui să vă tamponaţi ușor, în loc să vă frecați pielea. Frecarea pielii poate îndepărta stratul superior al pielii și uleiul acestuia, ceea ce duce la iritații și uscăciune. Cel mai bun mod de a vă menține pielea sănătoasă și tânără este să o trataţi blând și cu grijă.

Aplicați cremă hidratantă cât timp pielea este încă umedă

După ce ați făcut un duș călduț și ați tamponat pielea cu un prosop, aplicați o cremă hidratantă cât timp este încă umedă, pentru a capta umezeala. În acest fel, pielea dvs va arăta și se va simți foarte bine după baie. Dacă aveți o problemă cu pielea uscată, alegeți o cremă hidratantă pe bază de ulei și care conține ingrediente care vă hidratează pielea.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă menține pielea hidratată după ce ați ieșit din jauzzi.

Pentru relaxarea minţii şi a corpului, o baie zilnică în jacuzzi poate face minuni. Aşadar nu pierdeţi nicio ocazie pentru a vă răsfăţa cu o baie şi o sesiune de hirdromasaj. Iar pentru o experienţă completă, rezervaţi unul dintre apartamentele Brasov Sweet Retreat unde beneficiaţi de jacuzzi privat în aer liber, vedere la muntele Tâmpa, de confort şi servicii personalizate.

You might also like