Septicismul si neîncrederea Europei încurajează dictatorii rus și chinez vor continua să aplice presiune, plănuind atacuri de anvergură și visând la noi victorii

Analogiile istorice sunt adesea facile, când analiști compară războiul din Ucraina cu reacția șovăielnică a Vestului la al doilea război mondial și la Munchen [conciliatorismul față de Hitler – n.trad.]. Și totuși, privind eforturile militare ezitante ale Vestului – cu SUA, Regatul Unit, Polonia și statele baltice în frunte, Germania și Franța codașe, iar restul Europei undeva la mijloc – pot sesiza măcar o rimă.

Ce fac China, Rusia în criza de scepticism a Occidentului?

Tema care vine în mintea tuturor  e „neîncrederea” [în original, „disbelief” – refuzul de a accepta o realitate; implică și o nuanță de autoamăgire – n.trad.] – un scepticism larg răspândit cu privire la gravitatea pericolului cu care ne confruntăm, care duce la o conducere inconsecventă.

Acesta este rezultatul deceniilor de dogmă globalistă post-război rece, care a subminat abilitatea Occidentului de a conștientiza ostilitatea și de a lupta pentru ceea ce prețuiește.

Acest scepticism colectiv este lucrul exploatat de Vladimir Putin și Xi Jinping. Rusia, ba chiar și China, nici nu se apropie de resursele Vestului, măsurate în funcție de PIB,…

Citeste continuarea Aici

You might also like