Senzația de foame: 5 motive pentru care apare, între mese

Senzația de foame este un mod prin care organismul îți transmite că are nevoie de mâncare, iar printre simptome te poți confrunta cu durerile de cap, o stare iritantă și dificultatea de a te concentra. Unele persoane reușesc să stea  mai mult timp fără să mănânce, dar aceste situații nu sunt valabile pentru toţi. Există câteva  explicații pentru care senzația de foame ar putea apărea mai devreme, între mese, iar printre acestea enumerăm cu succes lipsa proteinelor din dietă, a grăsimilor, fibrelor sau chiar stresul în exces și deshidratarea.

De ce apare senzaţia de foame:

Nu consumi suficientă proteină. Consumul de proteină este important pentru controlarea apetitului. Proteina are proprietăți de a redue foamea, ceea ce te face automat să consumi mai puține calorii pe timpul zilei.

Somnul , de asemenea poate fi una din cauze. Este important pentru sănătate, mai ales că el ajută la o funcționare corespunzătoare a creierului și sistemului imunitar.

Carbohidrații rafinați, poate produce foame, sunt produse procesate cărora le lipsesc fibrele, vitaminele și mineralele. Una dintre cele mai populare surse de carbohidrați rafinați…

Citeste continuarea Aici

You might also like