Senatul României a aprobat un proiect legislativ care modifică Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului

În data de 10-10-2022, Senatul României a aprobat recent modificarea unei legi importante din țara noastră. Este vorba despre Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului.

 

Modificările propuse în actul normativ vizează, printre altele, creșterea perioadei în care raportul de serviciu al unui polițist nu se poate modifica, împuternicirea acestora sau stabilirea programului de muncă al lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ce presupun principalele modificări?

Concret, se crește perioada în care polițistului nu i se poate modifica raportul de serviciu prin delegare, detașare, mutare sau transfer. În actuala legislație perioada menționată este de doi ani. În noul proiect, se propune o perioadă de cinci ani de la numirea în prima funcție. Aceasta va viza nu doar reîncadrarea, încadrarea directă sau transferul, ci și finalizarea cursurilor instituțiilor de învățământ din cadrul MAI.

În plus, legea presupune ca pe perioada delegării, poliţistul îşi păstrează funcţia şi drepturile băneşti corespunzătoare acesteia, având dreptul la plata sporurilor/compensaţiilor/indemnizaţiilor corespunzător noului loc…

Citeste continuarea Aici

You might also like