Secretele unui somn de seară liniștit

Somnul este esențial pentru sănătate. Un somn bun de noapte poate îmbunătăți funcțiile imune și metabolice, poate stimula starea de spirit și memoria și poate preveni bolile cronice, printre multe alte beneficii. Din păcate, unul din trei oameni nu doarme suficient, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor. Dacă întâmpini probleme cu somnul, încearcă aceste sfaturi pentru o noapte mai bună de odihnă și pentru o sănătate îmbunătățită:

Îndepărtează sursele de lumină din zona de somn

Lumina de orice fel trimite creierului un mesaj precum corpul tău ar trebui să fie treaz, de aceea este important să păstrezi zona de somn cât mai întunecată posibil. Lumina de la ecrane la culcare este de departe una dintre cele mai mari cauze ale tulburărilor de somn. Dacă nu poți elimina sursele de lumină, încearcă o mască de somn.

Alege o saltea confortabilă

Salteaua pe care dormi este foarte importantă pentru a avea un somn odihnitor. Alege o saltea ortopedica sau una cu memorie și te vei asigura astfel că vei avea susținerea necesară optimă pentru corpul tău. O saltea de calitate îți poate reduce durerile din timpul nopții, care pot…

Citeste continuarea Aici

You might also like