Se elimină din OUG nr. 92/2021 obligația contribuției pentru economica circulară în tariful de salubrizare

În România, se pregătesc schimbări importante, din cauza nivelului redus al îndeplinirii de către autoritățile administrației publice locale, a obligațiilor ce le revin în materia gestionării deșeurilor. Țara noastră se află pe ultimele locuri în această privință, motiv pentru care Guvernul pregătește o ordonanță de urgență aflată acum în dezbatere publică la Ministerul Dezvoltării prin care se va modifica Legea serviciului de salubrizare a localităților.

Astfel, OUG-ul vizează reglementarea unor măsuri de implementare a Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în domeniul gestionării deșeurilor municipale care a fost pus vineri în dezbatere.

În acest sens, se elimină din OUG nr. 92/2021 obligația autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale de a aproba includerea contribuției pentru economica circulară în tariful de salubrizare; autoritățile administrației publice locale/asociațiile de dezvoltare intercomunitară, după caz, care au aprobat includerea contribuției pentru economia circulară în tarifele activităților de salubrizare.

Acestea au obligația ca în…

Citeste continuarea Aici

You might also like