S-a descoperit apă pe planeta Marte

Principalul element al vieții este apa. Fără ea, oamenii nu pot exista nici pe Pământ și nici în alte părți ale Universului. Acesta este motivul pentru care, primul punct de interes al omenirii, indiferent de locul explorat, este să găsească prețioasa apă.

Cum cea mai apropiată planetă din sistemul solar, Marte, pare să aibă, la rândul ei, „un mare canion”, element natural intrigant pentru oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană, aceștia au decis să-l exploreze în detaliu cu ajutorul ExoMars Trace Gas Orbiter.

Pe Marte s-au găsit „cantități semnificative de apă”

Înainte de ExoMars Trace Gas Orbiter au existat și alte nave orbitale care au încercat să găsească răspunsul la întrebarea: „Există apă pe Marte?”. Iar dacă toate cele de dinainte au reușit să găsească cantități infime, sub praful marțian, descoperirea făcută de ExoMars Trace Gas Orbiter este una cu adevărat uimitoare, care alimentează speranța că, într-o bună zi,  oamenii ar putea locui pe Marte.

În prezent, „Cu Trace Gas Orbiter putem privi până la un metru sub acest strat de praf și putem vedea ce se întâmplă cu adevărat sub…

Citeste continuarea Aici

You might also like