România ar putea fi sancționată dacă nu permite căsătoriile gay.

Parlamentul European a emis un comunicat de presă în care afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale.

 

Luni, rezoluția referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE a fost adoptată, în plenul Parlamentului European cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri.

Conform rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus.

Astfel, în urma hotărârii Curții Europene de Justiție „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la „soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre – mai solicită eurodeputații.

Totodată, rezoluția îndeamnă toate țările menbre UE să accepte ca părinți…

Citeste continuarea Aici

You might also like