Reducerea consumului de energie electrică devine obligatorie în Europa

Comisia Europeană va veni cu noi măsuri în ceea ce privește reducerea consumului de curent dar şi o taxă pentru a direcţiona profiturile companiilor energetice către susţinerea consumatorilor care se confruntă cu dificultăţi din cauza prețurilor exagerate la energie.

În contextul unui proiect de document consultat de Bloomberg, Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie pentru reducerea consumului de electricitate şi o taxă pentru a direcţiona profiturile companiilor energetice spre susţinerea consumatorilor care se confruntă cu dificultăţi din cauza prețurilor record la energie.

În cursul acestei săptămâni, Executivul comunitar urmează să îşi prezinte propunerile care vor urmări aprobarea celor 27 de state membre.

În acest sens, vinerea trecută a avut loc o reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei care a avut loc în cadrul căreia au fost prezentate viziuni diferite în interiorul blocului comunitar şi, deocamdată, nu este clar cât de mult din planul preşedintei Comisiei, Ursula von der Leyen, va supravieţui negocierilor.

Executivul comunitar va propune două obiective (unul general și altul obligatoriu) de reducere a…

Citeste continuarea Aici

You might also like