Primăria orașului Cluj Napoca a interzis dezvoltatorilor să mai monteze centrale termice individuale de apartament în cazul în care imobilul are mai mult de șase apartamente

În oraşul Cluj, pentru cei care doreau să-și monteze o centrală individuală de apartament, autoritățile locale tocmai au dat vestea că acest lucru este interzis pentru reducerea poluării. În acest context, cei care nu vor să rămână fără apă caldă și căldură au trei alternative.

Astfel, viceprimarul din Cluj Napoca, Dan Tarcea, a anunțat că orașul urmează să investească 200 de milioane de euro până în anul 2030 pentru a-i convinge pe clujeni să revină la rețeaua de termoficare centralizată. Până atunci însă, primăria orașului le-a interzis dezvoltatorilor să mai monteze centrale termice individuale de apartament în cazul în care imobilul are mai mult de șase apartamente.

Ce alternative au clujenii în acest caz?

În informaţiile sale, „Au trei alternative, fie pun centrală pe bloc, fie pun centrală pe scară sau se conectează la sistemul centralizat, evident acolo unde există sistem centralizat. Nu este abuzivă. Este pentru reducerea poluării.

Noi am avut această Hotărâre de Consiliu Local și am făcut modificarea în Planul Urbanistic General în care am impus această condiție, după care a venit și Guvernul prin…

Citeste continuarea Aici

You might also like