Prețurile alimentelor ne lasă tot mai săraci, de la o lună la alta

Prețurile globale ale alimentelor bat record după record. De la o lună la alta, se ating noi maxime, ceea ce scade puterea de cumpărare a oamenilor, cărora salariile și, în general, veniturile, le rămân fixe.

În acest sens, industria alimentară traversează o perioadă cu puternice accente inflaționiste. Fiecare lună care trece ne aduce prețuri tot mai piperate și ne obligă fie să cumpărăm mai puțin, fie să apelăm la produse de o calitate inferioară, pentru a ne putea alimenta coșul zilnic cu toate cele necesare traiului.

Ce se întâmplă acum, pe piață

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a dat publicității cel mai recent raport al său care analizează evoluția Indicelui global al preţurilor produselor alimentare.

În acest context, se pare că și în luna noiembrie acesta și-a continuat trendul și s-a apreciat semnificativ,  indicele marchează a patra lună consecutivă de scumpiri. Ultima creștere a indicelui este cauzată, după cum explică economiștii, de o cerere puternică pentru grâu şi produse lactate.

Luna precedentă, acest indice s-a majorat cu 1,2%, comparativ cu luna octombrie. Așa se…

Citeste continuarea Aici

You might also like