Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Limbii Române

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj emoționant miercuri dimineața, 31 august 2022. Potrivit spuselor sale, această zi e „o sărbătoare a celor care, oriunde s-ar afla, gândesc, vorbesc și simt românește”.

În acest an, ultima zi din vară marchează Ziua Limbii Române. Cu această ocazie specială, Palatul Cotroceni va fi iluminat în culorile drapelului național, începând cu ora 20:30. De altfel, președintele nostru a transmis un mesaj emoționant despre această sărbătoare.

În mesajul preşedintelui se spune, „31 august marchează Ziua Limbii Române, o sărbătoare a celor care, oriunde s-ar afla, gândesc, vorbesc și simt românește. Limba română este cheia identității noastre naționale și căminul unei literaturi bogate. De-a lungul veacurilor, ne-a definit cultura, a inspirat și a îmbogățit spiritual generații întregi.

Totodată, limba română a fost și continuă să fie un veritabil liant social. Ea ne-a adus laolaltă și ne-a menținut uniți în cele mai dificile momente ale istoriei noastre. Limba pe care o vorbim ne leagă unii de alții și pe toți de…

Citeste continuarea Aici

You might also like